Interieurfilter krachtiger dan een mondkapje?

Gepubliceerd op 10 november 2020 om 19:46

Pollenfilter- interieurfilter: wat is een  interieurfilter of pollenfilter.


Een pollenfilter ook bekend als interieurfilter dient ervoor om stof, vuil, en pollen buiten de auto te houden, zodat er enkel schone lucht de auto binnenkomt. Zo heb je een standaard pollenfilter en een interieur filter waar koolstof in verwerkt is. Het voordeel van de laatstgenoemde is dat deze met name uitlaatgassen veel beter filtert. Een pollenfilter zal na verloop van tijd door het filteren vervuild worden en minder goed gaan werken of zelfs verstopt raken. Hierdoor zal de lucht dus slecht gefilterd worden en komen er sneller pollen en vuil binnen de auto. Hierdoor kunnen de ramen aan de binnenkant van de auto sneller beslaan en zal ook de airco en de kachel minder presteren. 

Mondkapje en Covid19:

Een interieurfilter of pollenfilter heeft dus een uitgebreidere werking dan een mondkapje die we vandaag de dag in een openbare ruimte dragen, en zal ongewenste vervuiling, pollen, allergenen en ook uitlaat gassen beter buiten de auto houden.

Dit wil niet zeggen dat we in de auto beschermt zijn tegen het coronavirus als er mede passagiers in de zelfde auto zitten die mogelijk besmet zijn met een griepvirus.

Hooikoorts of allergieën:

Mensen met hooikoorts zullen door de slecht gefilterde lucht en de doorgekomen pollen, hier klachten van krijgen.

Een schoon pollenfilter of koolstoffilter zal dit soort klachten minimaliseren en zelf voorkomen!

Daarom is het raadzaam de pollenfilter jaarlijks of om de 15000 kilometer te vervangen

Onderhoud:

Net als het oliefilter en de motorolie, het brandstoffilter, de bougies en het luchtfilter voor de motor, heeft ook het interieurfilter een vervangingen termijn:

Een interieurfilter of pollenfilter moet bij een gemiddelde auto bij normaal gebruik om de 15,000 kilometer of om het jaar worden vervangen. 

Bij overschrijden van dit onderhoudstermijn zal het filter verzadigt raken en zijn werking verliezen.