Onderhoud gaat door!

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 21:05

Het onderhoud en reparaties aan de auto blijven nodig ook in deze uitzonderlijke periode.

Ondanks dat we zoveel mogelijk thuis werken en in Nederland keihard werken aan immuniteit tegen het Corona virus, blijft een deel van de economie keihard doorgaan, alle zorg instanties draaien op volle toeren, winkels worden extra bevoorraad en boodschappen worden gedaan.

In deze periode werk ik gewoon door om ervoor te blijven zorgen dat de auto's in Nederland gewoon gebruikt kunnen blijven worden.

Als de auto op dit moment niet gebruikt word kun je er nu gebruik van maken om deze voor controle langs te brengen, zodat deze weer klaar staat voor intensief gebruik.

inteieurfilter onderhoud

Het interieurfilter, zie het als het mondkapje voor je auto. een interieurfilter filtert de lucht die via de kachel de cabine in word geblazen.

ook is er een actief koolstof filter, deze neemt onder andere de in uitlaatgassen aanwezige stoffen Ozon, Tolueen en Benzeen in zich op.

De belangrijkste eis aan een auto is dat deze veilig is. Het is vervelend en kan zelfs gevaarlijk zijn als je auto je plotseling in de steek laat. Daarom is (preventief) onderhoud van belang. Een 'gezonde' auto is tenslotte een optimaal presterende auto. Tijdens een onderhoudsbeurt worden zaken grondig gecontroleerd en waar nodig onderdelen vervangen. Naast het garanderen van de betrouwbaarheid van de auto voorkomt Periodiek onderhoud onnodige kosten in de toekomst.
Periodieke controles zorgen ervoor dat je auto vaker compleet wordt geïnspecteerd. Denk daarbij aan een diagnose van de elektrische en elektronische systemen.

Door regelmatige controles wordt het risico verkleind dat een onderdeel te laat vervangen wordt waardoor comfort of veiligheid in gedrag zouden zijn gekomen.

schade aan remslang als gevolg van uitdroging / ouderdom
remonderhoud

Voorkom rem failure. Zorg dat het remsysteem tijdig word gecontroleerd en onderhouden waar het nodig is.